TRABZON / AKÇAABAT - Kavaklı Ortaokulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

1967 yılına kadar Kavaklı Köyü   ilkokulu adı altında eğitim öğretime devam eden daha sonra öğrencileri istihdam   edememesi nedeni ile köyün yalı mahallesinde bir okulun açılması   planlanmıştır.Kahvehane olarak kullanılan bina düzenlenerek 2 derslikli bir okul   olarak açılmıştır.1967 Yılında Kavaklı 2. okulu adı altında eğitime devam   ederken mevcut binanın öğrenci sayısını kaldıramaz duruma geldi.Köy odası olarak   kullanılan 3 odalı binada okula ilave edildi.Mahallenin hızla gelişmesi sonucu   artan nüfus sayısına paralel olarak öğrenci sayısında artma olması ayrı ayrı   yerlerde birbirlerinden kopuk olarak eğitim öğretime açılan dersliklerinde cevap   vermemesi sonucu yetkililerce gerekli inceleme sonucu mahalleye yeni bir okulun   yapılmasına karar verildi.

Mahalli imkanlarla binanın inşaatına   başlandı.daha sonra devlet imkanları ile kısa sürede tamamlanarak 6 derlik, 1   müdür odası, 1 öğretmenler odası, 4 wc oluşan bina hizmete girdi. Yapılan bu   binanın da artan nüfus ve diğer köylerden gelen    göçlerle öğrenci sayısına cevap veremez duruma geldi.yetkililerce gerekli   incelemeler yapılarak 1999-2000 yılında 24 derslik, 2 lab. , 1resim, 1 müzik   odası, 1 kütüphane, 1 bilgisayar ,1 işlik atölyesi, 1müdür, 1 müdür   başyardımcısı, 2 müdür yardımcısı odası, 1 memur, 1 öğretmenler odası, 1   sığınak, 1 kantin her katta 6 wc olmak üzere 4 katlı bir okul binası   yapılmıştır.Ayrıca okula bağlı olarak Akçaabatlılar Vakfının yaptırmış olduğu 4   katlı bina okula 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binası olarak tahsis   edilmiştir.2000-2001 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuz Kavaklı   Pansiyonlu İlköğretim Okulu olarak eğitime devam etmiştir.2006-2007 eğitim   Öğretim Yılında yayımlanan genelge ile okulumuz Kavaklı Yatılı ilköğretim Bölge   Okulu olmuş ancak 30 Haziran 2010 tarihinde pansiyon öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatılmıştır. Bu tarihten sonra okulumuz Kavaklı İlköğretim Okulu adını almıştır. Daha sonra 4+4+4 Eğitim Kanununun çıkmasıyla okulumuz Kavaklı İlkokulu ve Kavaklı ortaokulu olarak tek binada eğitim ve öğretimine devam etmektedir. 1.ve 2.Kat Kavaklı ilokuluna, 3.ve 4.kat Kavaklı Ortaokuluna ayrılmıştır. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Kavaklı ilkokulu ve Ortaokulunda 1 müdür 2 müdür yardımcısı 44 öğretmen ve 5 hizmetli görev yapmaktadır. 630 öğrenci öğrenim görmektedir.

Yayın: 01.09.2014 - Güncelleme: 12.12.2023 12:13 - Görüntülenme: 5116